Patlıcanlı Börek

0
463

Patlıcanlı Börek tarifi için Malzemeler :

alzeme:

• 2 bostan patlıcanı

• 100 gr beyaz peynir

• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur için:

• 3 su bardağı un

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 50 gr margarin veya tereyağ

• Yarım su bardağı su

• 1 tutam tuz

Üzeri için:

• 1 yumurta sarısı

• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanlı Börek yemeğinin hazırlanışı:

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip sap ve kabuklarını ayıklayın. Patlıcan içlerini derin bir kaseye alıp beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyin. Çatalla ezerek püre haline getirin.

Un, sıvıyağ, ertilmiş margarin, su ve tuzu bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp merdane ile açın. Birinin üzerine patlıcanlı içi yayın.

Diğer hamuru patlıcanlı harcın üzerine kapatın. Su bardağı ağzı ile bastırarak ve hamur kesici kalıp kullanarak yuvarlak hamurlar kesin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşar peynirini serpin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPatlıcan Böreği
Sonraki İçerikPatlıcanlı Lokma Börek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here