Patlıcanlı Saksı Kebabı

0
510

Patlıcanlı Saksı Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 3 Adet Patlıcan

  • Sıvı Yağ

  • 1 Tatlı kaşığı Margarin

  • 1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti

  • 1 Adet Küçük Doğranmış Havuç

  • 1/2 Su Bardağı Bezelye

  • Bir kaç Adet Tane Karabiber

  • 1 Diş Dövülmüş Sarmısak

  • 1 Adet Defne Yaprağı

  • 2 Adet Maydanoz Sapı

  • Fesleğen

  • Tuz

  • 1 Çay kaşığı Kekik

  • 1 Adet Domates
  • Patlıcanlı Saksı Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Sıvı yağı kızdırıp, patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp, kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. Kızartılan patlıcanların içini oyup, harcı doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip, patlıcanların üzerine kapatın.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin. Fırından alıp, üzerine bezelye serpip, servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPATLICAN KEBAP
    Sonraki İçerikPiliç Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here