Pazı ve Ispanak Böreği

0
796

Pazı ve Ispanak Böreği tarifi için Malzemeler :

• 1/2 kg. pazı veya ıspanak (isteğe bağlı miktarı artırılabilir)

• 1 baş soğan

• Tuz

Pazı ve Ispanak Böreği yemeğinin hazırlanışı:

Börek harcını hazırlamak için pazı veya ıspanaklar ince ince doğranır. Tuzla ovulduktan sonra 1 baş soğan ince kıyılıp ilave edilir. Ispanak (pazı) harcı kıymalı börekte olduğu gibi tepsiye serilmiş yufka hamuruna yağ gezdirildikten sonra kıyılmış ıspanak (pazı) yayılır.

Üzerine tekrar 4 kaşık yağ gezdirilip diğer yufka hamuruyla örtülür. Kenarları şekillendirip, böreğin üzerini yağlayıp, 250OC ısıtılmış fırında yaklaşık 1/2 saat pişirilir.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPatlıcanlı Lokma Börek
Sonraki İçerikPazılı Krep