Pehli

0
941

Pehli tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg yağlı kuzu pirzola

  • 3-4 soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 1 kg patlıcan

  • 150 gr sivribiber

  • 500 gr domates

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Tuz
  • Pehli yemeğinin hazırlanışı:

    Kuzu pirzolaları yayvan bir tencereye yerleştirin.Kapağı açık olarak önlü arkalı kızartın.
    Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin.Soğan ve sarımsakları soyun.Soğanları piyazlık doğrayın. Patlıcanları süzüp kâğıt havlu ile kurulayın ve iri küp şeklinde doğrayın.Biberleri 1 cm genişliğinde dilimleyin.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Pirzolaların üzerine sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan ve sivribiberleri serpiştirin.Salçayı suyla ezip üzerine gezdirerek dökün.Tuz serpip tencerenin kapağını kapatın.Tencereyi en küçük ocağa alın. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPazı Dolması
    Sonraki İçerikProvans Usulü Tavuk Göğsü