Pekmezli Ayva Dolması

0
530

Pekmezli Ayva Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 250 gr Kıyma (orta yağlı)

  • 1/3 su bardağı – 60 gr Pirinç

  • Ayva 6 orta boy – 1400 gr

  • Pekmez 1 çay bardağı – 125 gr

  • Kisnis 1/2 yemek kaşığı – 1.4 gr

  • Tuz 1/2 tatlı kaşığı – 3 gr

  • Margarin 1 yemek kaşığı – 10 gr

  • Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı – 300
  • Pekmezli Ayva Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
    Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, pekmez, kisnis, tuz ve yağı iyice karıştır.
    Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvaIar yumusayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMercimekli Lahana Sarma
    Sonraki İçerikPeynirli Biberler

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here