Pekmezli Ispanaklı Börek

0
683

Pekmezli Ispanaklı Börek tarifi için Malzemeler :

  • 750 gr ıspanak

  • 5 adet yufka

  • 2 orta boy kuru soğan

  • 2 orta boy patates

  • 1,5 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi

  • 1 çorba kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • yarım paket margarin

  • yarım çorba kaşığı salça

  • Tuz

  • üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

  • yarım çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi

  • susam, çörek otu
  • Pekmezli Ispanaklı Börek yemeğinin hazırlanışı:

    Sıvı yağda soğanlar ince kıyılarak kavrulur içine çiğden rendelenmiş patates eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir bir süre kavrulmaya devam edilir. Kavrulma işlemi teflon tavada yapılırsa soğan ve patateslerin yanması engellenmiş oluyor. Tuz karabiber ve pul biberler konur. Daha sonra doğranmış ıspanaklar ve pekmez eklenir ocağın altı kapatılarak harç iyice karıştırılır fakat pişirilmez.

    Yufkalar ortadan ikiye kesilerek eritilmiş margarinle her tarafı yağlanır. Harçtan yufkanın her tarafına yayılır ve rulo yapılır. (harcın hertarafına yayılma sebebi rulo yapıldığı zaman her katta harç olmasıdır.) Kendi etrafında sarılarak gül şeklinde tepsinin ortasına konur . Aynı şekilde öteki yufkalarada işlem uygulanıp tepsinin ortasına konan yufkanın etrafına sarılır,üzerine yumurta sarısına pekmez katılarak karıştırılır ve böreğin üzerine sürülür. Cörekotu ve susam serpilerek 200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here