Peynir Kremalı Zeytinli Ekmek

0
166

Peynir Kremalı Zeytinli Ekmek tarifi için Malzemeler :

  • 325 gr un

  • Yarım küp yaş maya

  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker

  • 75 ml zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 75 gr çekirdekleri ayıklanmış zeytin

  • Krema İçin:

  • 200 gr labne peyniri

  • 3 çorba kaşığı süt kreması

  • Yarım tatlı kaşığı nane

  • 1 çorba kaşığı fesleğen
  • Peynir Kremalı Zeytinli Ekmek yemeğinin hazırlanışı:

    Unu derin bir kaba alıp ortasına bir çukur açın. Maya, 100 ml ılık su ve şekeri küçük bir kasede karıştırın. Ardından çukurun içine dökün. Üzerine un serpin. Kabın üzerine bir bez örterek 15 dakika ılık bir ortamda bekletin. Bekleme süresinin ardından kaba yağ ve tuz ekleyip karışımı pütürsüz bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Tekrar üzerini örterek 40 dakika dinlendirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 50 gr zeytini kıyın. 1 tatlı kaşığını una bulayıp hamura ekleyin.
    Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabının içine yerleştirin. Kalan zeytinleri üzerine bastırarak hamura gömün. Fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Krema için peynir ve süt kreması karıştırın. Tuz, nane ve fesleğenle tatlandırın. Zeytinli ekmeği peynirli krema eşliğinde servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPazar Ekmekleri
    Sonraki İçerikPiliç Combo Pizza

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here