Pirinçli Kuşkonmazlı Pirzola

0
816

Pirinçli Kuşkonmazlı Pirzola tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg kuskonmaz

  • 1 adet soğan

  • 1 su bardağı  pirinç

  • 1 diş sarımsak

  • 2 su bardağı et suyu

  • 8 adet pirzola

  • 3 yemek kaşığı tarçın

  • Tuz,karabiber,şeker

  • limon suyu ve zeytin yağı
  • Pirinçli Kuşkonmazlı Pirzola yemeğinin hazırlanışı:

    Pirzolaları tuz, karabiber ve tarçının içinde 1 saat bekleterek marine edin.
    Kuşkonmazları temizleyin(saplarını atmayın süslemekte kullanabilirsiniz).Ufak, ufak kesin tuz, seker ve limon suyu katılmış suda haşlayın. Soğanı ince, ince doğrayın, yağda soteleyin ve pirinçleri ekleyip kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin. İçine ezilmiş sarımsağı ve haşlanıp süzülmüş kuşkonmazları ilave ederek 30 dakika kadar pişirin.
    Bu arada tencerenin kapağını kapatmayın ve kuskonmazların suyunu dokmeyin eğer su yeterli gelmiyorsa kuşkonmazların suyunu kullanabilirsiniz. Pirzolaları kızartın. Hazırladığınız pilavla servis yapın. Ayrıca kuşkonmaz saplarını kızartarak, süslemede kullanın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPazı Dolması
    Sonraki İçerikProvans Usulü Tavuk Göğsü