Pirinçli Pervane

0
802

Pirinçli Pervane tarifi için Malzemeler :

• 1 su bardağı pirinç,

• 2 adet yumurta,

• 3 yemek kaşığı un,

• 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi,

• 1 kahve fincanı soda,

• 1/2 demet dereotu,

• Tuz, karabiber,

• Kızartmak için sıvıyağ.

Pirinçli Pervane yemeğinin hazırlanışı:

Pirinci iki bardak sıcak, tuzlu suda haşlayıp süzün. Çukur bir kapta yumurta, un, soda, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış dereotunu iyice karıştırın.

Tuz ve karabiber ilave edin. Pirinci ekleyip yeniden karıştırın. Karışımdan kaşıkla alarak kızgın sıvıyağa atıp, üzerine bastırın. Her iki yüzünü kızartıp servis tabağına alıp servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikpezik(pazı) mücveri
Sonraki İçerikpiyaz