Poğaça

0
780

Poğaça tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet yumurta
  • 1 küp yaş maya(42 gr)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • aldığı kadar un
  • Poğaça yemeğinin hazırlanışı:

    su ve sütü birlikte bir kaba koyun ve ısıtın ısınan süt su karışımını yoğurma kabına alın ve içine yaş mayanızı ekleyip eritin sırayla sıvı yağı,yumurtanın beyazını(sarısı yüzüne),şekeri,tuzu ekleyip karıştırın..sonra azar azar unu karıştırarak yoğurun (hamuru katı olmayacak)kulak memesinden biraz cıvık bir hamur yapıp şekil verin tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürüp fırınınızın ayarını 60 dereceye getirip tepsi mayası dediğimiz mayalandırmayı yapın kabarınca da fırınınızın ayarını 180 dereceye yükseltip üstü kızarana kadar pişirin…fırından çıkarınca da üzerine bez örtün ki yumuşacık olsun

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPizza Hamuru
    Sonraki İçerikPortakal Kabuklu Bisküvi