PUF BÖREĞİ

0
375

PUF BÖREĞİ tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 gr beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • su
  • tuz
  • PUF BÖREĞİ yemeğinin hazırlanışı:

    Un, su, tuz ve kabartma tozu ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

    Beyaz peyniri ufalayın, ince kıyılmış maydanozla karıştırın.

    Tutulan hamuru ikiye bölün. Silindir şeklinde yuvarlayın. Bir hamuru 12 parçaya bölün.

    Her bir parçayı 25-30 cm çapında açın. İki köşesine peynir koyun, kapatın. Rulet ile kesip, tepsi ya da bir temiz bez üzerine alın. Pişirilinceye kadar kurumaması için üzerlerini örtün.

    Bir tencereye sıvı yağ koyun, kızdırın ve börekler içine atıp, pembe bir renk alıncaya kadar altı üstü kızartın.

    Kağıt peçete üzerine çıkarın ve servis edin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPortakallı Tiramisu RY
    Sonraki İçerikPüreli Şiş Börek

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here