Püreli Beykoz Kebabı

0
768

Püreli Beykoz Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 4 Adet patlıcan

  • 350 gr kuşbaşı et

  • 1 adet soğan

  • 2 Adet domates

  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

  • Tuz, karabiber
  • Püreli Beykoz Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım. Karın kısmını yarı, yarıya keselim. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu, geniş ve derin kaba alalım. Patlicanları bu suya koyalım. 20 dk bekletelim. Eti tencereye aktaralım. Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım. Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim. Soğanı küçük, küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim. 2 dk kavuralım. Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyelim. Yumuşayana dek pişirelim.
    Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım. Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım. Küçük bir fırın tepsisine dizelim. Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşik yardımıyla genişletelim. Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım. Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim. 1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim. İyice ezerek, püre kıvamına getirelim. Püreyi etli harcın üzerine yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim. Tepsinin kenarından bu suyu dökelim. Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikpiti kebabı
    Sonraki İçerikSaham kebabı