Püreli Dana Rosto tarifi için Malzemeler :
60 ml (1/4 su bardağı) ayçiçek yağı
750 g dana nuar veya dana kontrfilesi
Taze çekilmiş karabiber, tuz
30 g (2 çorba k.) tereyağ
100 g (1 orta boy) havuç
100 g (1 orta boy) soğan
100 g (1 küçük) kereviz
1 çorba k. salça
7.5 g (1 çorba k.) un
8 bardak et suyu
1 demet maydanozun sapları
Püreli Dana Rosto yemeğinin hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak havucu kazıyın; soğanın kabuklarını ayıklayın; kerevizin kabuğunu soyun. Her üç sebzeyi de iri doğrayın.
Eti bütün olarak alacak boyda bir tencerede, ayçiçek yağını orta ateşte kızdırın. Eti tencereye koyun. Üzerine karabiber ve tuzun bir kısmını serpin. Eti, her yanı iyice renk alıncaya kadar, zaman zaman çevirerek ve her çevrildiğinde üzerine karabiber ve tuz serperek pişirin.
Eti tencereden alın. Tencereye yağı 30 g (2 çorba kaşığı)ilave edin. Yağ kızınca havuç, soğan ve kerevizi ilave edip, karıştırarak renk almadan öldürün. Salçayı katıp, 1 dakika kadar sık sık karıştırarak kavurun. Unu eleyerek ekleyin. Sık sık karıştırarak unu da 1 dakika kadar kavurduktan sonra et suyunu katın. Eti tekrar tencereye koyun. Maydanoz saplarını ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kefıni alın. Ağır ateşte 1 saat 30 dakika pişirin.
Eti kesme tahtası üzerinde dilimleyip, önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın. Pişme suyunu bir tel süzgeçten geçirerek etin üzerine gezdirin. Yanında patates püresi ile sıcak olarak servis yapın.