Reçel Kurabiye

0
782

Reçel Kurabiye tarifi için Malzemeler :

– 125 gram margarin
– 1 çay bardağı sıvıyağ
– 1 çay bardağı pudra şekeri
– Aldığı kadar un
– böğürtlen reçeli (arzuya göre değiştirilebilir)

Reçel Kurabiye yemeğinin hazırlanışı:

– böğürtlen reçeli hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz
– yoğurduğumun hamurdan ufak parçalar koparıp yuvarlıyarak yağladığımız fırın tepsisne yerleştiriyoruz
– tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin ortasını parmağımızla bastırmak süretiyle çukurlar oluşturuyoruz
– kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
– pişen kurabiyelerimiz soğumasını bekledikten sonra çukur yerlerine bir çay kaşığı reçel koyuyoruz.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPüreli Şiş Börek
Sonraki İçerikRULO BÖREK