Roka Biberli Haydari

0
625

Roka Biberli Haydari tarifi için Malzemeler :

  • 2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
  • 4 Çuha Biber
  • 1 Demet Roka
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 2 Diş Sarmısak
  • Tuz
  • Roka Biberli Haydari yemeğinin hazırlanışı:

         Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.
         Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.
         Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikRenkli Tabak
    Sonraki İçerikRumeli Paçası