Rozbif

0
546

Rozbif tarifi için Malzemeler :

• 1 kg dana kontrfile

• 100 g (6 çorba k. 2 çay k.) margarin

• 1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş karabiber

Rozbif yemeğinin hazırlanışı:

Önce fıımınızı 200 °C`ye getirip, ısıtın. Dana kontrfıleyi bütün olaraktuzlayıp,biberleyin.

Margarini kontrfıleyi alacak büyüklükte bir tavada eritin. Yağ kızınca eti tavaya koyun. Etin her yanını, kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dakika, pişirin. Tavayı ocaktan alın.

Eti tavadan çıkartın. Kontrfıleyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin. Tel ızgarayı da hir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirin. Bu arada, etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça ile sürün.

Pişme süresi sonunda eti fırından alın. Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin. Rozbifıniz hazırdır. Yanında garnitür olarak patatesle servis yapın.

Et servis yapılırken, etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here