RULO BÖREK

0
868

RULO BÖREK tarifi için Malzemeler :

  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 100 gr peynir veya lor
  • 4 patates
  • soğan
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • RULO BÖREK yemeğinin hazırlanışı:

    Tezgaha bir yufka serilir. Yoğurt ile yağ çırpılıp yufkanın üzerine sürülür. İkinci yufka da onun üzerine konup aynı karışımdan sürülür ve yufkalar tam ortadan ikiye bölünür. Kestiğimiz kenara hazırladığımız iç boydan boya konup yufka rulo şeklinde sanlır.

    İkinci parça da aynı şekilde yapılıp 5’er santim arayla kesilir. Kestiğimiz taraf üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine 1 yumurta çırpılıp, sürülür kızgın fırında pişirilir.

    İçin hazırlanması; patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir. Soğan da rendelenir ve bir tavaya yağ konularak kavrulur.

    Rendelenmiş patates ve tuz ilave edilip bir miktar kavrulup ateşten alınır. Peynir ve karabiber de ilave edilerek iç olarak kullanılır.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikReçel Kurabiye
    Sonraki İçerikSabah Keyfi