Saham kebabı

0
483

Saham kebabı tarifi için Malzemeler :

  • margarin
  • 1adet soğan
  • 2adet patlıcan
  • 4 adet pide
  • 1/2 kahve fincanı et suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet şiş kebab
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Dereotu,tuz
  • Saham kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın.
    Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin. 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın. Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın. Üzerine etsuyunu ekleyin.
    Tavanın kapağını kapatın. 3-4 dakika dinlendirin. Pideleri 4 adet bakır sahana bölün. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Yoğurdu ekleyin. Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun. Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPüreli Beykoz Kebabı
    Sonraki İçerikSahan Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here