Sakızlı Dondurma

0
1079
Surfe.be - Banner advertising service
Surfe.be - Banner advertising service

Sakızlı Dondurma tarifi için Malzemeler :

  • 1 lt pastörize tam yağlı süt
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası
  • 10 gr. . saf salep
  • 1.5 bardak şeker
  • 3-4 parça damla sakızı
  • Sakızlı Dondurma yemeğinin hazırlanışı:

    Katı malzemelerin süt içerisinde topaklanmasını önlemek için çırpma teliyle karıştırmak veya sütlü karışımı buzdolabında en az yarım saat bekletmek gerekiyor. Homojen dondurma karışımını karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte pişiriyoruz. Pişen karışımı soğuması için bir kenara bıraktıkıyoruz. Karışım tam anlamıylasoğuyana dek 5 dakikada bir birkaç dakika çırpıyoruz. Sonra karışım derindondurucuya girecek ve arada bir çıkarılıp çırpılacak. kaynak:zeytinağacı

    Surfe.be - Banner advertising service
    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSütlü Meyveli Dondurma
    Sonraki İçerikYalancı Dondurma