Saray Usulü Lahana Dolması

0
613

Saray Usulü Lahana Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet orta boy lahana,

  • 2 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 çorba kaşığı salça,

  • 6 adet küçük boy soğan

  • 500 gr kıyma,

  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen

  • 1 çay kaşığı karabiber,

  • 1 demet maydanoz

  • 3 çay bardağı kırık pirinç,

  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • tuz ve su
  • Saray Usulü Lahana Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın. Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.
    Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
    Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPeynirli Biberler
    Sonraki İçerikSOĞAN DOLMASI -2

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here