Sarımsak Aşı

0
982
Surfe.be - Banner advertising service
Surfe.be - Banner advertising service

Sarımsak Aşı tarifi için Malzemeler :

• 1 kg. taze sarımsak

• 500 gr. orta yağlı kuşbaşı et

• 1 kg. süzülmüş yoğurt

• 1 çorba kaşığı un

• 1 adet yumurta

• 1 su bardağı nohut

• 1 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 tutam hasbir (safran)

• Yeterince tuz,nane,su

Sarımsak Aşı yemeğinin hazırlanışı:

Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.

Surfe.be - Banner advertising service
PAYLAŞ
Önceki İçerikSaçma Tavası
Sonraki İçerikSandal Sefası