Sarımsak Tursusu

0
179

Sarımsak Tursusu tarifi için Malzemeler :

  • Yarım kilo sarmısak

  • 1 su bardağı sirke

  • 1 silme yemek kaşığı kaya tuzu

  • 1-2 sap kereviz

  • 3-4 sap dere otu
  • Sarımsak Tursusu yemeğinin hazırlanışı:

    Sarmısakların kabuklarını ayıklayın kaynar suda 1 dakika bekletip suyunu süzüp kurutun. Temiz bir kavanoza aralarına kereviz ve dereotu saplarını koyarak yerleştirin. Sirke tuz ve suyu 1 kaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca sarmısakların üzerini örtecek kadar koyup ağzını kapatıp yaklaşık 1 ay bekletin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSalatalık Turşusu
    Sonraki İçerikSoslu Biber Turşusu

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here