Sarıp Sarmala

0
553

Sarıp Sarmala tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg mezgit balığı

  • 1 bağ pazı

  • 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

  • 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı

  • 1 adet limon

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • Yeteri kadar tuz, karabiber
  • Sarıp Sarmala yemeğinin hazırlanışı:

    Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun. 2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın. Biraz dinlendirin. Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Soğuk oÍarak servise sunun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPırasa Dolması
    Sonraki İçerikYalancı Patlıcan Dolması

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here