Sarmısaklı, Otlu Sote

0
760

Sarmısaklı, Otlu Sote tarifi için Malzemeler :

• 3 diş dövülmüş sarımsak

• 4 yemek kaşığı saf zeytin yağı

• 4 parça tavuk

• İnce ince rendelenmiş çeşni ve 1 limon suyu

• 1 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz

• 2 çay kaşığı taze doğranmış
tarhun

• Tuz ve biber

SÜSLEMEK İÇİN

• Limon dilimleri veya parçaları

• Taze ot

Sarmısaklı, Otlu Sote yemeğinin hazırlanışı:

Sarmısağı yağda hafif renk alana kadar kızartın fakat kararmasın.

Tek bir defada tavuğu ekleyin, tavuğun derisi gevrek ve açık kahverengi olana kadar 15-20 dakika sık sık çevirerek, tadını alması ve kızarması için bir süre bekleyin.

Ateşi kısın tavanın kapağını kapatın ve tavuk parçalarının en kalın bir şiş veya çatala değildiğinde sular akana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin.

Dar ve uzun bir kaşık yardımıyla tavuğu tavadan alın ve ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin.

Limon parçalarını ve suyunu tavaya ekleyin ve tavanın dibindekilerin tümünü kazımak için cızırdayana kadar çok iyi karıştırın.

Ateşin üstünden alın ve lezzetli olması için otları ve tuzu ve biberi ekleyin. İyice karıştırın ve ardından tavuğun üstüne dökün. Limon dilimleri ve taze otlarla süsleyip, sıcak olarak servis yapın taze yeşil veya karışık bir salata ve kızartılmış Fransız yemekleri bu yemeğin yanında çok iyi gider.