Sebze Soslu Kuzu Külbastı

0
723

Sebze Soslu Kuzu Külbastı tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr kuzu külbastı

  • 3 kabak

  • 2 havuç

  • 3 domates

  • 4 taze soğan

  • 2 çorba kaşığı domates salçası

  • 1 su bardağı süt

  • Yarım çay kaşığı kırmızı acıbiber

  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ

  • 1-2 dal fesleğen

  • Tuz
  • Sebze Soslu Kuzu Külbastı yemeğinin hazırlanışı:

    İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın.Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın.Domates ve soğanları soyup doğrayın.
    Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin.Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın.Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
    Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin.Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikRozbif
    Sonraki İçerikSebzeli Ev Döneri