Sebze Sosu

0
671

Sebze Sosu tarifi için Malzemeler :

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 2 kereviz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 100 gr haşlanmış taze fasulye
  • 1/2 çorba kasesi su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/2 kase süzme yoğurt
  • Tuz, karabiber
  • Sebze Sosu yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin. Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin. Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin. Gerekirse bir miktar daha su ekleyin. Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın. Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin. Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSarmısaklı Salata Sos
    Sonraki İçerikTarator Sos

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here