Sebzeli Kuzu Güveç

0
1748

Sebzeli Kuzu Güveç tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • Yarım kg taze fasulye

  • 1.5 su bardağı su

  • 2 patates

  • 3 kabak

  • 2 yeşil dolmalık biber

  • 2 kırmızı salçalık biber

  • 2 domates

  • 10 arpacık soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı kekik

  • Tuz
  • Sebzeli Kuzu Güveç yemeğinin hazırlanışı:

    Fasulyeyi temizleyip doğrayın.Patates, kabak, dolmalık ve salçalık biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.Arpacık soğanları ve sarımsağı soyun.
    Güveci yağlayın.Eti kekik ile harmanlayıp güvecin ilk katına yayın.Sırasıyla fasulye, soğan, kabak, biberler, patates ve domatesi yerleştirin.Sebzelerin üzerine yağ ve su ilave edin.Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
     

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSebzeli Kuzu Eti
    Sonraki İçerikSivribiberli Hindi