Sebzeli Tavuk

0
531

Sebzeli Tavuk tarifi için Malzemeler :

• 5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti

• 300 gr brokoli

• 3 adet havuç

• 10 adet mantar

• 100 gr (1 orta boy) kırmızı soğan

• 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin

• 6 adet zencefil kökü (dövülerek lifleri yumuşatılmış)

• 5 diş sarmısak

• 4 adet taze soğan (temizlenip çapraz doğranmış)

• 150 ml (3/5 su bardağı) tavuk suyu

• 2 çorba kaşığı mısır nişastası

• 1 çorba kaşığı soya sosu

Sebzeli Tavuk yemeğinin hazırlanışı:

Hazırlık

Tavuk etlerini 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Brokolileri, küçük çiçeklere ayırın. Havuçları çapraz dilimleyin. Mantarları ikiye bölün. Kırmızı soğanları halka halka doğrayın.

Derin bir kızartma tavasında margarinin 2 çorba kaşığını eritip, yağı lezzetlendimek için içine zencefil ve sarmısağı atıp 30 saniye kızartın.

Tavuk parçalarını zencefil ve sarmısakla lezzetlendirilmiş yağda, renkleri beyazlaşıncaya kadar 3 dakika kızartın.Sarmısağı tavadan alın.Tavukları bir tabağa alın sıcak tutun.

Tavada ki malzemeyi kenarlara doğru iterek ortasını havuz biçinde açın.Tavuk suyunu ortaya dökün.Mısır nişastasını soya sosunda ezip, tavuk suyu ve tavada ki malzemeye yedirin.

Ana Yemek

Hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde tavuk ve sebzeleri doğrayın. Tavuk suyunu bir kenarda sıcak olarak bekletin. Yağı sarmısak ve zencefil ile lezzetlendirip, tavukları bu yağda sote edin. Tavukları ve sarmısağı tavadan alın.

Kalan yağı tavukları kızarttığınız tavaya ilave edin. Brokoli ve havuçları ekleyip üzerilerine tuz, biber serpin. 2-3 dakika sote edip mantar, kırmızı soğan ve taze soğanı katın. 2-3 dakika daha sote edin. Tavukları tekrar tavaya koyun. Sebzelerle beraber 1 dakika daha pişirin. Aşağıda gösterilen tavuk sulu sosu hazırlayın. Mısır nişastasını soya sosuna katarak sulandırın ve hazırladığınız tavuk sulu sosa sürekli karıştırarak ilave edin. Sosu koyulaşınca sebzeli tavuğunuzu ateşten alıp sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikSarmısaklı, Otlu Sote
Sonraki İçerikSosisli Tavuk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here