Sebzeli ve Soyalı Piliç

0
625

Sebzeli ve Soyalı Piliç tarifi için Malzemeler :

• 500 g kemiksiz tavuk göğsü (küçük parçalar halinde doğranmış)

• 60 g (4 çorba k.) Margarin

• 2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)

• 100 g mantar (ıslak bir bezle kurulanıp, ince doğranmış)

• 2 adet sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri doğranmış)

• 100 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, doğranmış)

• 2 çorba k. soya sosu

• 1 çorba k. süzme bal

• Beyazbiber

Sebzeli ve Soyalı Piliç yemeğinin hazırlanışı:

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3- 4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin. Soya sosunu katıp, harlı ateşte 3-4 dakika sık sık karıştırarak sote edin.

Tavuk etini, beyazbiberi ve balı ilave edip, 3-4 dakika daha, yine sık sık karıştırarak pişirin.

Sebzeli ve soyalı pilici önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikSebzeli Kuzu Eti
Sonraki İçerikSivribiberli Hindi