Semizotlu Cacık

0
871

Semizotlu Cacık tarifi için Malzemeler :

  • 150 gr Semizotu
  • 2 Su Bardağı Nohut
  • 3-4 Diş Sarmısak
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Su, Tuz
  • Semizotlu Cacık yemeğinin hazırlanışı:

        Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım.
        Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup,keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayalım.İri İri doğradığımız semizotunu ve tuzu,çırptığımız yoğurdun içine ilave edelim.
        Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere dolduralım.Üzerine zeytinyağı gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanında servis yapalım.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSebzeli Cevizli Fava
    Sonraki İçerikSicilya Makarna