Sıcak Kırmızı Lahana

0
576

Sıcak Kırmızı Lahana tarifi için Malzemeler :

• 1 adet Kırmızı Lahana

• 1 adet Soğan

• 1 adet Ekşi Elma

• 1 çay kaşığı Şeker

• 1 çorba kaşığı Sirke

• 2 çorba kaşığı Margarin

• Tuz ve Karabiber

Sıcak Kırmızı Lahana yemeğinin hazırlanışı:

Kırmızı lahananın dış kabuklarını atıp kökünü derince kesin. Lahananın iki yanından yaprakları kesip üst üste koyarak boyuna ince ince kıyın. Soğanları kıyıp bir çorba kaşığı margarinle birlikte kavurun. İçine kıyılmış lahana yapraklarını ilave edip 5 dk. kadar kavurun. Tencereye şekeri, tuzu, sirkeyi, karabiberi ve yarım bardak suyu ekleyip kapağını kapatın.15 dk. kadar pişirin. Elmayı soyup zar gibi doğrayın. Elmaları lahana yemeğinin içine koyup 5-10 dk. kadar pişirin. Geri kalan yağı da ekleyip kuvvetli ateşte pişmeye bırakın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikSemizotlu Çipohorta
Sonraki İçerikSoğan Tavası