SOĞAN DOLMASI -2

0
574

SOĞAN DOLMASI -2 tarifi için Malzemeler :

  • Orta büyüklükte 8 soğan
  • 250 gr. kıyma (sığır ve koyun)
  • Baharat ve maydanoz
  • 1 dilim ekmek içi
  • Biraz galeta tozu
  • yumurta
  • İki yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 bardak et suyu
  • SOĞAN DOLMASI -2 yemeğinin hazırlanışı:

    Dolma olabilecek büyüklükteki soğanların muntazam olanlarını ayırın ve kabuklarını soyun, yıkayın. Ateşteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.

    So­ğanların içlerini boşaltın. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Ufalayın, kıymayı bu ufalanmış ekmek, kıyılan maydanoz ve soğan içleri île karıştırın. Yumurta, baharat, tuz katın, ka­rıştırın.

    Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. Tepsiye ve­ya hararete dayanan bir tabağa dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yağı, et suyunu ilâve edin.

    Fırına koyun. Su­yunu kaşıkla arada bir soğanların üstüne gezdirerek dök­mek suretiyle 20 dakika pişinin. Patates püresi ile servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPırasa Dolması
    Sonraki İçerikYalancı Patlıcan Dolması

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here