Soğanlı Börek

0
624

Soğanlı Börek tarifi için Malzemeler :

• 2 Su bardağı Un

• 3 adet Yumurta

• 1 dilim Beyaz Peynir

• 1 çorba kaşığı Yoğurt

• 3 demet Taze Soğanın Sapı

• 1 çorba kaşığı Sirke

• 2 çorba kaşığı Margarin

• 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ

• 1 çay kaşığı Karbonat

• 3 çorba kaşığı Su

• Tuz ve Karabiber

Soğanlı Börek yemeğinin hazırlanışı:

Bir kap içinde unu, yumurtayı, yoğurdu,sirkeyi, karbonatı ve üç çorba kaşığı suyu karıştırıp hamur haline getirdikten sonra 15 dk. kadar dinlendirin. Taze soğanları temizleyip yeşil kısımlarını 2 parmak eninde doğrayın. Soğanları 1 çay kaşığı tuzla ovup acı suyunu sıkarak çıkartın. Yumurtayı peynirle karıştırıp iç hazırlayın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgah üzerinde tabak büyüklüğünde açın. 4 adet hamuru açtıktan sonra arasına yağ sürerek hamurları yeniden açın. En üst kata yağ sürmeyin. Yufkaları tepsiye taşırarak yayın.

Hazırladığınız içi hamurun üzerine koyun. Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derecelik fırında pişirin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikSodalı Kabak Böreği
Sonraki İçerikSoğanlı Tart

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here