Sucuk Güveç

0
690

Sucuk Güveç tarifi için Malzemeler :

  • 200 gram sucuk
  • 2 tatlı sivri biber (veya çarliston)
  • 1 orta boy domates
  • 50 gram kaşar peyniri veya eritmeye uygun başka bir peynir
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Sucuk Güveç yemeğinin hazırlanışı:

    Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın. Bıçağın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin saplarını çıkartın, tohumlarını dökün, ince halkalar şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin, küçük parçalar halinde doğrayın. Peyniri 1 cm küpler şeklinde doğrayın. Küçük bir güveç (veya ısıya dayanıklı cam kap) içinde bütün malzemeleri karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kuvvetli olmayan bir fırında veya ızgarasında peynirler eriyene kadar tutup masaya getirin. Sucuğun yağı çabuk donacağı için bu yemek bekletmeden yenmelidir. Domates miktarını artırırsanız daha sulu olur ve daha çok ekmek yedirtir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSpiral Sosis
    Sonraki İçerikYağlanmış Biber

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here