Sultan Kebabı

0
596

Sultan Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 3 yufka
  • 1 bardak bezelye.
  • 250 gr mantar.
  • 1 patates
  • 1 havuc
  • kımyon, karabıber, tuz.
  • 1 tavuk gogsu
  • 1 kg sut
  • 2 kasık un
  • tereyagı
  • Sultan Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Tavuk gogsu kup kup dogranır tavada sote edılır.ıcıne cok az mıktarda zeytınyagı eklenır.kup kup dogradıgımız patates ve havuclarda eklenır onlarla da sote edılır.mantarlar dogranır eklenır en sonda bezelye eklenır.baharatları konur.hazırlanan bu harc sogumaya bırakılır.yufkalar 4 e bolunur kucuk bır kasenın ustune tam bır yufkanın 4 de bırı konur 2. parcadanda koparılıp kasenın ortasına eklenır ıcıne harcımısdan goz kararı 2 kasık konur kenarları kapatılıp elımızle kaseyı ters yuz ederız.bunu yaglanmıs fırın tepsısıne sırayla koyun.sonra tencereye unu koyun tereyagıyla kavururken sutu ekleyın.besamel sos ıyıce kıvama gelınce bunu sultan kebaplarımızın ustune dokelımfırında 15 dakıka 200 derecede pıserken ustune rendelenmıs kasar peynırını ekleyın 5 dakıka daha fırında bekleyın

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikŞehriyeli Pilavlı İncik
    Sonraki İçerikTantuni

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here