Susamlı Açma

0
316

Susamlı Açma tarifi için Malzemeler :

  • 4,5 su b. un
  • Yarım paket yaşmaya
  • 2 çorba k. toz şeker
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 su b. süt
  • Yarım çay b. sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 2 çorba k. susam
  • ılık su
  • tereyağ
  • Yumurta sarısı
  • susam
  • Susamlı Açma yemeğinin hazırlanışı:

    Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unu ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya İlave edin.Mayanın üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Hamurun içine 2 çorba kaşığı susam ilave edin ve hamur malzemesini karıştırın. Hamuru 14 adet bezeye bölün.Daha sonra her bezeyi elinizle tereyağı sürerek yuvarlak olarak çok ince olacak şekilde açın.Daha sonra açma hamurunu rulo şeklinde sarın.Rulo sardığınız hamurun bir ucundan tutarak halka şekline getirin.Açmaları fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Yumurta sarısının üzerine susam serpin.Susamlı açmanın mayalanması için 15 dakika bekletin.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikSucuklu Bisküvi
    Sonraki İçeriksusamlı simit

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here