Tabak Börek

0
942

Tabak Börek tarifi için Malzemeler :

• 2 yumurta

• Biraz tuz

• Göz kararı un iç malzemesi için

• 150 gr kıyma

• 2 soğan

• Karabiber

• Tuz.

Tabak Börek yemeğinin hazırlanışı:

Hamur tutulur ve oklava yardımı ile açılır. Karelere bölünür kıymalı harç aralara konur ve üçgen seklinde kapatılır. Kaynar suya yapılması biten tüm mantılar atılıp 2 dakika bekletilir. Bir taraftan`da ezilen sarımsaklar yogurtla karıstırılır.

Küçük bir tavada yag (istege göre biberle ya da salçayla) ısıtılır. buhar çıkısını yaptıktan sonra mantılar süzülür ve yaglanır. Tabaga alınıp yogurtla servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikŞekerli Peynir Böreği
Sonraki İçerikTahinli Bohça