Talaş Böreği

0
148

Talaş Böreği tarifi için Malzemeler :

• 6 adet milföy hamuru,

• 1 adet yumurta sarısı,

İÇİ İÇİN:

• 300 gr.kuşbaşı et,

• 2 adet soğan,

• 1 çorba kaşığı salça,

• Yarım demet maydanoz,

• Tuz, karabiber.

Talaş Böreği yemeğinin hazırlanışı:

Kuşbaşı doğranmış etleri suyunu çekinceye kadar kavurun.Etlerin bulunduğu tavaya sulandırılmış salçayı koyup karıştırın1,5 bardak su ekleyip pişirin.Soğanı salata soğanı gibi yay şeklinde doğrayıp etleri ilave edin.

Baharatları ve kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın.Milföy hamurlarını merdaneyle açın.Hamurların ortasına bu içten koyup bohça şeklinde kapatın.Yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Börekleri üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTahinli Çörek
Sonraki İçerikTarçınlı Kurabiye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here