Talaş kebabı

0
838

Talaş kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 21/4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağına yakın su
  • 9 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/2kol ya da but kısmından kemiksi
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığına yakın tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 talı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yumurta sarısı
  • Talaş kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri 4 cm.boyunda doğrayın.Tencerede tereyağını eritin.Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin.Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.
    Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun.Altını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayın.Eti geniş bir kaba alın.Üzerine nane serpin,soğumaya bırakın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikŞiş Kebabı
    Sonraki İçerikTencere Kebabı