Tantuni Türk Usulü

0
835

Tantuni Türk Usulü tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr dana eti

  • Sıvıyağ

  • Kırmızı toz biber

  • 6 lavaş ekmeği

  • Tuz

  • Garnitür Malzemesi:

  • 4 domates

  • 2 soğan

  • 1 demet maydanoz

  • Sumak

  • Tuz
  • Tantuni Türk Usulü yemeğinin hazırlanışı:

    Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın. Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın. Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın.
    Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın. Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTas Kebabı
    Sonraki İçerikTavuklu Tas Kebabı