Tarator

0
891

Tarator tarifi için Malzemeler :

• 100 gr iç ceviz (ayıklanmış)

• 1 kahve fincanı tahin

• 2 kahve fincanı limon suyu

• 2 orta baş sarmısak

• 2 demet maydanoz

• 1 tatlı kaşığı tuz

Tarator yemeğinin hazırlanışı:

Bir havana iç ceviz, sarmısak ile tuzu koyarak, cevizin yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak suretiyle, ceviz ve sarmısakları dövün.

Cevizlerle sarmısağın dövülmesi sona erince; havandan alarak derince bir kaseye koyun, bunlara tahini, limon suyu ve kıyılırcasına ince doğranmış maydanozu ilave ederek, iyice karıştırın ve çukur bir tabağa alarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikSpiral Sosis
Sonraki İçerikYağlanmış Biber