Tart Hamuru

0
575

Tart Hamuru tarifi için Malzemeler :

• Alba 1000 g

• Pudra şekeri 600 g

• Yumurta beyazı 30 g

• Vanilya az miktar

Tart Hamuru yemeğinin hazırlanışı:

Un tezgah üzerine elenip, ortası havuz gibi açılır. Açılan kısma Alba, yumurta beyazı, pudra şekeri ve vanilya konur.

Malzemeler açılan çukurda krem haline gelinceye kadar elle yoğrulur. Daha sonra un ile beraber hamur lastiklendirilmeden yavaşça yoğrulmaya devam edilir.

Hazırlanan hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Dinlendirilmiş hamur merdane ile açılıp istenilen yerde kullanılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTarçınlı Kurabiye
Sonraki İçerikTatar Böreği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here