Tas Kebabı

0
1467


TAS KEBABI
Servis: 4 kişilik
Hazırlanma: 15 dk.
Pişme: 1 saat
Malzemeler
700 gram kuşbaşı kuzu eti
25-30 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı salça
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Arpacık soğanlarını sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını bıçak yardımıyla soyun. Isıya dayanıklı çukur bir kaba aldığınız kuzu etlerinin üzerine arpacık soğanları, sarımsakları, salçayı, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ve zeytinyağını ekleyip elinizle bütün malzemeleri karıştırın. Pişireceğiniz tencereyi etlerin olduğu çukur kabın üzerine kapatıp ters çevirin. Tencereyi ocağa alıp üzerine 1 litre kaynamış su ilave edin. Tencerenin içindeki kabın üzerine bir ağırlık koyup çok kısık ateşte 1 saat pişirin. Bu esnada tenceredeki su biterse yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Ateşi kapatıp soğuyunca kabı kaldırın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTantuni
Sonraki İçerikTantuni Türk Usulü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here