Tatar Böreği

0
448

Tatar Böreği tarifi için Malzemeler :

• 250 gr. kıyma

• Maydanoz

• Tuz, karabiber

• 3 çay bardağı un

• 1 yumurta

• 3 yemek kaşığı su

• 4 yemek kaşığı margarin

• 4 su bardağı et suyu

• 1 çay kaşığı pulbiber

• 2 su bardağı yoğurt

• 3 diş sarmısak

Tatar Böreği yemeğinin hazırlanışı:

Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın.

Unu bir kaseye eleyin. Ortasını çukurlaştırıp içine tuz, yumurta ve su koyup yoğurun.

3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Hamur tahtasının üzerine ¼ su bardağı unu serpin.

Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın. Açarken her oklavayı sarışınızda hamuru hafifçe unlayın.

Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm’lik çubuklar halinde kesin.

İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın ve kesin. Fırın tepsisini 2 kaşık margarin ile yağlayın. Elde ettiğiniz 4×4 hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayıklar meydana getirin. Bunların içlerini iç malzemesi ile doldurup fırın tepsisine dizin. Et suyunu ısıtıp, bir bardağını tepsideki doldurulmuş hamurların üzerine gezdirin ve tepsiyi fırına sürün.

10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın. Sonra kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 10 dakika daha fırınlayın.

En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin. 2 kaşık margarini tavada eritip içine kırmızı biber katıp bekletin.

Bu arada sarmısakları ezin ve yoğurtla karıştırın. Fırınlanmış börekleri servis tabağına alın ve üzerlerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberli yağ ile süsleyip servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTart Hamuru
Sonraki İçerikTatlı Krep

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here