Tava Balık

0
776

Tava Balık tarifi için Malzemeler :

• Herbiri 200 – 300 gr olan
5 adet bütün balık veya 125 – 150 gr 5 adet balık filetosu

• 1/2 çay kaşığı tuz

• Beyaz ya da karabiber

• 1 limon suyu

• 3 su bardağı elenmiş un

• 1/2 su bardağı ayçiçek ya da zeytinyağı

Tava Balık yemeğinin hazırlanışı:

Balıklar bütünse pullarını kazıyın. Sert kılçığını dilerseniz kuyruk ve kanatlarını makasla kesin. Balığın her iki yanını da bir kaç yerinden bıçakla hafif çizin. Yıkayıp kurulayın.

Balıkların her iki yanını tuzlayıp biberleyin ve limon suyu serpin. Her iki yanını una bulayıp fazla ununu silkeleyerek atın.

Zeytinyağını ya da ayçiçek yağını bir tavada kızdırın.Yağ iyice kızınca balıkları tavaya koyup, bir kez çevirerek her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 10 – 12 dakika pişirin.

Tavadan yağını süzdürerek alıp kağıt havlu üzerien alın. Fazla yağı süzüldükten sonra sıcak olarak servis edin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here