TAVŞAN YAHNİSİ

0
792

TAVŞAN YAHNİSİ tarifi için Malzemeler :

  • 1 temizlenmiş tavşan
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet marul
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 defne yaprağı
  • tuz
  • Beyaz biber
  • 500 g olgun domates
  • 2 orta boy kırmızı biber
  • 100 g siyah zeytin

TAVŞAN YAHNİSİ yemeğinin hazırlanışı:

Eti yıkayarak kurulayın. Soğan ve sarımsakları soyun. Marulu ayıklayarak kıyın.

Yağı büyük bir kızartma tenceresinde kızdırın. Tavşanı kızartın. Tuzunu, biberini ayarlayın. Marulu, defne yapraklarını, soğanı ve sarımsağı ilave ederek hafif kızartın.

Domatesleri kaynar suya atın, kabuklarını soyun, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın ve kıyın.

Domatesleri koyun, bir taşım kaynatın, tuz ve biber atın. Orta ateşte yaklaşık 35 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Biberleri ayıklayarak kıyın, tencereye atın ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak zeytinleri katın ve servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTapa
Sonraki İçerikTaze Fasulye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here