Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği

0
710

Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg arapsaçı
  • 200 gr tavuk eti
  • 2 ortaboy soğan
  • yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği yemeğinin hazırlanışı:

    Arapsaçını yıkayıp iri iri doğruyoruz. Kuşbaşı kıydığımız tavuk etlerini zeytinyağında soteleyip ,etler suyunu çekince ,yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek beraberce kavuruyoruz. Ardından arapsaçını da ekleyerek karıştırıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika pişirip 1 su bardağı sıcak su kattıktan sonra pişirmeye devam ediyoruz. Otlar pişince ,bir kapta yarım limon suyu ile 1 yemek kaşığı unu karıştırarak hazırladığımız pürüzsüz karışımı birazda yemeğin suyu ile karıştırarak pişmekte olan yemeğimize ilave ediyoruz. 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak servis yapıyoruz.  Kaynak:snlhazinemiz

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikŞiveydiz
    Sonraki İçerikTaze Soğanlı Margarin

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here