Tavuk Graten

0
753

Tavuk Graten tarifi için Malzemeler :

• 2,5 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış tavuk eti

• 1 su bardağı haşlanmış ve doğranmış mantar

• 1/2 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış havuç

• 1 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış patates

• Tuz-karabiber Beşamel sos:

• 2 yemek kaşığı tepeleme un

• 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

• 1/2 lt süt( 2,5 su bardağı)

• 1 yumurta-tuz-karabiber

• 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri (üstü için)

Tavuk Graten yemeğinin hazırlanışı:

1. Bir kap içinde tavuk etleriyle sebzeleri karıştırın. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın.
2. Ölçülü un, tereyağı ve sütle beşamel sos hazırlayın. 1 yumurta, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Sosun 3/ 4’ ünü tavuklu içle karıştırın.
3. Tavuklu içi, cam bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine kalan beşameli yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında üzerini kızartın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTavuk Dürüm
Sonraki İçerikTavuk Kanadı