Tavuk Graten

0
652

Tavuk Graten tarifi için Malzemeler :

• 2,5 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış tavuk eti

• 1 su bardağı haşlanmış ve doğranmış mantar

• 1/2 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış havuç

• 1 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış patates

• Tuz-karabiber Beşamel sos:

• 2 yemek kaşığı tepeleme un

• 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

• 1/2 lt süt( 2,5 su bardağı)

• 1 yumurta-tuz-karabiber

• 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri (üstü için)

Tavuk Graten yemeğinin hazırlanışı:

1. Bir kap içinde tavuk etleriyle sebzeleri karıştırın. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın.
2. Ölçülü un, tereyağı ve sütle beşamel sos hazırlayın. 1 yumurta, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Sosun 3/ 4’ ünü tavuklu içle karıştırın.
3. Tavuklu içi, cam bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine kalan beşameli yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında üzerini kızartın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikTavuk Dürüm
Sonraki İçerikTavuk Kanadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here