Tavuk Kroket

0
915

Tavuk Kroket tarifi için Malzemeler :

  • 1 Adet tavuk göğsü

  • 3 dilim bayat ekmek içi

  • 1 adet soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • 2-3 Adet yumurta

  • 1 cay bardağı galeta unu 

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 4-5 Adet patates

  • 3 Adet domates

  • 1 Adet patlıcan

  • 1 adet sivri biber

  • Tuz,

  • karabiber,

  • yenibahar
  • Tavuk Kroket yemeğinin hazırlanışı:

    Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.
    Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.Biberi bütün olarak kızartın.Patlıcanları küp küp doğrayın
    Tuz serpip karıştırın.10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın. Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın.Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.