Tavuklu Biberli Keşkek

0
888

Tavuklu Biberli Keşkek tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet bütün Tavuk (8-9 kemikli Tavuk)
  • 2 su bardagi asurelik Bugday
  • 50 g. margarin tuz
  • karabiber, pul biber
  • Tavuklu Biberli Keşkek yemeğinin hazırlanışı:

    Asurelik bugdayi aksamdan suda bekletin. Suyunu süzüp yikayin tencereye aktarin ve üzerine 10 su bardagi su ekleyin. Bugdaylar iyice yumusayincaya kadar pisirin 30-40 dakika, genis ve kenarlari yüksek firin tepsisine aktarin. Tavugu iri parcalar halinde dagitmadan parcalayin, tuz karabiber ekleyip 6 su bardagi su ile haslayin 15 dakika. Tavugu suyu ile birlikte bugdaya ilave edin ve karistirin. Keskegi 5 dakika önce 175 derecede isittiginiz ve alt üst ayarli firinda 1 saat kadar pisirin. Üzerine yagda pisirdiginiz pul biberi gezdirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikTavuk Yahnisi
    Sonraki İçerikTavuklu Diyet Karnıyarık